IMG_0924Inom klättring så är bult ett vanligt rekommande fenomen (där klättraren sätter sina säkringar) och oftast där kruxen på en led befinner sig. Så ser du en bult försök travesera så långt åt höger eller vänster som möjligt för att smyga sig förbi mot ankaret alternativt gömma sig på en hylla 2 meter ovanför för att sedan i lungn och ro kunna fundera över livet.

(följ inte mina råd)

 

Visdomsord:

Gud skapade klippor med grepp sen är d upp till bultaren att bygga leden på d viset så att en i stort sätt blir utan.

 

I val penanvare så finns en hel del juveler från fina klassiker me långa runouts (långt mellan bult) där en kan börjar fundera över om en råkat klättrat förbi ankaret (slutet på en led) utan att märka d.IMG_0801

Fina vertikala svan som saknar både grepp och fotsteg när bult börjar närma sig, till massiva överhäng där korta varelser få sträcka sig utöver sin förmåga för att fippla dit en karbin.

(den gamla goda tiden)

IMG_0896

IMG_0890Sedan bildades ett nätverk “roc pennavare” som på senare tid sponsrar bultaren med material så denna inte längre behöver vara så där sparsam med sina livlinor:)  så att även dom som inte klättrar 8 c som uppvärmning innan frukost kan våga sig på saker utan dödspotential.

(obs: författaren är höjdrädd)

ovan: Adriano och Rossela .roc pennavaire

Många har bultat loss i denna dal men flitigast av dom alla är Dinda, som är ute i ur å skur för att med kärlek å ödmjukhet bygga dom vackraste lederna Liguire nånsin skådat. så ser du A Bisio i din förare så är d Dindas verk. Tack Dinda.

 

(varför klättra när en är höjdrädd?)

 

Tack val pennavare!

Ett mycke trivsamt ställe med fler klippor än möjligt att besöka under flitiga 2 månader. Ttevligt folk å fina möjligheter att parkra sitt hus i form av buss tält el hängmatta. Helt klart värt ett besök om vintern börjar bli för lång. Vi har fått äran att träffa skaparen av lederna å fightas me skräckbalandad förtjusning för att ta oss upp på vissa. En väldigt fin dal full av kalksten i alla sina möjliga och omöjliga former.IMG_0915

 

Men suget av granit som river så skönt om fingertopparna släpper inte taget å de är dax att börja röra sig.

Mmm… Granit

IMG_1128