Vi fortsätter leta efter torr varm klättring. Vi bläddrar i föraren och kollar vädret febrilt. Efter regn utlovas solsken i hela området. Efter att ha testat ännu en klippa som fortfarande var fuktig så bestämmer vi oss för att ta en tur till Daone och bouldra på finkornig granit. Det vattnas i munnen och spritter i fingrarna vid tanken.
Vädret i Daone ser bra ut några dar, så vi åker ca 4 mil, inte så långt men på andra sidan bergen och naturen förändras drastiskt. Plötsligt befinner vi oss i stora granskogar med höga berg, djupa dalar och massa fina stenar av utomordentligt fin granit, vi flyttar hit!!! :)

img_20161126_153801
Vi väntar på torkan och kollar vädret en gång till, hmm vi får förstå att vädret kan skilja sig mycket åt på två närbelägna platser. I Daone ska det vara perfekt klätterväder och i Pracul som vi och stenarna befinner oss i och som ligger ovanför Daone ska det bli ner mot 10 minus och snö!
Här lägger Megamouse sig i och säger att hon minnsann inte vill åka på de smala, branta och slingriga vägarna om det är halt.

Vi kompromissar och åker ner en bit där vi av en slump hittar en fin boulderpark med en bra parkering. Vi stannar och väntar på torkan.

Stenen är blöt,
Vädret säger att kylan kommer.
Vi väntar lite till…
Stenen är blöt..
Kylan kommer..
Vi väntar lite till!
Stenen är blöt förutom en som är någorlunda torr. Vi får äntligen klänga på den finaste graniten, men kylan kommer och vi drar oss längre ner för att missa snön och hoppas att få klättra i solsken.

Vi har spanat in en klippa som är södervänd och vi slår läger i närheten.
På morgonen när vi förväntansfullt öppnar dörren ligger dimman som ett tjockt lock över dalen. Stänger dörren uppgivet, får vi aldrig se sol igen?
Nästa gång dörren öppnas flödar varma gula strålar in :)
img_20161128_102505

AnnaEmilian